Paramedisch Centrum Eindhoven

Doctor Cuyperslaan 86 - Eindhoven

Osteopathie

Osteopathie is een internationaal erkende manuele geneeskunde en bestaat officieel sinds het einde van de 19e eeuw.
Osteopathie richt zich op het ontdekken en behandelen van de oorzaak van de klacht. De osteopaat bekijkt het lichaam als één geheel. Alles in ons lichaam beweegt; gewrichten, spieren, bloedvaten, organen, enz. Deze beweeglijkheid is nodig om zonder klachten te kunnen leven en bewegen.

De osteopaat onderzoekt drie bewegingssystemen in het lichaam:

  • Het pariëtale systeem (bewegingsapparaat): gewrichten, spieren, pezen, banden
  • Het viscerale systeem (orgaansysteem): organen, vliezen, bloedvaten, lymfe
  • Het craniosacrale systeem: schedelbotten, wervelkolom, ruggenmergsvlies, hersenvliezen en hersenvochtcirculatie

In een gezond lichaam zijn deze systemen met elkaar in evenwicht. Tijdens het leven wordt ons lichaam echter regelmatig blootgesteld aan omstandigheden die dit evenwicht kunnen verstoren. Denk bijvoorbeeld aan littekens na een operatie, klachten na een val of ongeluk, overbelasting, een bevalling of stress. Hierdoor kan er een bewegingsverlies ontstaan in één of meerdere systemen. Deze verminderde beweeglijkheid heeft een slechte invloed op de gezondheid.

De osteopaat is gespecialiseerd in de wijze waarop de bewegingssystemen met elkaar in verbinding staan, met elkaar samenwerken en elkaar beïnvloeden.

 

De osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van de klacht(en). Soms bevindt deze oorzaak zich in een heel ander gebied, dan waar u de klachten ervaart.

Door de oorzaak van de klacht(en) te behandelen, herstelt de osteopaat het evenwicht tussen de drie bewegingssystemen. Op deze manier geeft de osteopaat het zelfherstellend vermogen aan het lichaam terug.

Osteopathie is gebaseerd op principes uit de embryologie, anatomie, fysiologie, pathologie en neurologie.
De osteopaat heeft een opleiding gevolgd waarin veiligheidsprocedures gedurende het onderzoek voorop staan. Wanneer tijdens het onderzoek blijkt dat verder onderzoek naar de aard van uw klacht(en) noodzakelijk is, word u doorverwezen naar uw huisarts.

 

Na polsbreuk snel geholpen en met resultaat. Kan weer golfen zonder al te veel pijn.

Geplaatst op 7 juni 2018

Het bevalt goed hier! Erg tevreden!

Geplaatst op 7 juni 2018

Ik kon dezelfde dag terecht en ze hebben mooie folders over hun behandeling

Geplaatst op 6 juni 2018

Leuke prettige sfeer. Leuke oefengroep. Ik beveel deze praktijk al heel lang aan bij anderen.

Geplaatst op 6 juni 2018

heel fijne praktijk ze zijn zeer flexibel.en goede ervaring.

Geplaatst op 28 mei 2018

je wordt er met respect als mens behandeld. Het zijn zeer professionele therapeuten die met zorg te werk gaan. Nemen ook de benodigde tijd voor je als je met nog meer klachten komt. Goede…

Geplaatst op 18 mei 2018

er wordt goed gekeken naar de situatie en vervolgens een passend plan gemaakt.

Geplaatst op 14 mei 2018

Werd behandeld door José Baken voor hielspoor met schokwave therapie.Het was een hardnekkige blessure.Na 8 behandelingen is de pijn toch een stuk minder.Ben erg tevreden over de toch wel pittige…

Geplaatst op 14 mei 2018

Heb op aanraden van een fysiotherapeute 4 shockwave behandelingen gehad voor het laatste hardnekkige restje pijn als gevolg een tennisarmblessure die al erg lang duurde. Het resultaat is…

Geplaatst op 6 april 2018

Kon snel terecht voor de behandeling van mijn klachten. Een van de weinige fysiotherapeuten die shockwave therapie aanbied zonder daarvoor toeslagen op de behandelkosten te berekenen.

Geplaatst op 4 april 2018

Snel en perfect geholpen!

Geplaatst op 29 maart 2018

Iza Rooijakkers, fysiotherapeut, heeft mij zeer deskundig behandeld voor hielspoor aan mijn beide voeten. Een pijnlijke ontsteking van de peesplaat aan de onderkant van de voet. Met shockwave…

 Geplaats op 14 november 2017

Prettig contact met Iza. Ze keek niet alleen naar de klacht maar legde verbanden naar de oorzaken. Ze heeft me hier erg mee geholpen.

Geplaats op 3 september 2017

Makkelijk om een afspraak te maken. Ik ben zeer tevreden over de behandelingen.

Geplaats op 11 augustus 2017

Na ernstige ziekte en totale uitputting heeft mevrouw José Baken mij met meer dan 100% inzet weer zo ver weten te brengen dat ik lichamelijk niet meer afhankelijk ben van derden. Op alle fronten een…

Geplaatst op 5 juli 2017

Ik had hielspoor en heb een afspraak gemaakt voor shock wave, kon dezelfde week al terecht waar ik heel blij mee was.Na 2 behandelingen was de pijn al bijna weg ben nog nooit zo blij geweest.Zeer…

Geplaatst op 1 juni 2017

Zeer deskundig, hebben mij altijd prima geholpen. Ben heel tevreden over deze praktijk en ik vind Jose een prima therapeute en ze doet heel veel voor je als je  zelf niet meer weet hoe alles…

Geplaatst op 24 mei 2017

Ik heb shock wave therapie gehad voor mijn voet klachten en was er binnen drie keer vanaf goeie behandeling aardig personeel was zeer tevreden.

Geplaatst op 22 april 2017

Ben nog bezig met de behandeling maar zie ook al vooruitgang. Kon erg snel terecht. Aardige behandelaar Isa en erg fijn dat er meteen naar de oorzaak van werd gekeken.

Geplaatst op 18 april 2017

Goed onderzoek, goede uitleg, goede behandeling, nog niet eerder meegemaakt!

Geplaatst op 17 januari 2017

De behandelingen zijn prima. Ze stellen je op je gemak en doen alles met veel aandacht. Zeer vriendelijk zijn ze allemaal.

Geplaatst op 19 oktober 2016

Maak een afspraak

© Copyright 1993 – 2018 | Paramedisch Centrum Eindhoven.